Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu postao je najnovija akademska pridružena članica Međunarodne federacije za okoliš i zdravlje (IFEH). Više informacija dostupno je IFEH-ovoj internetskoj stranici www.ifeh.org

Fakultet zdravstvenih studija u IFEH-u predstavlja i zastupa dekanesa doc.dr. Arzija Pašalić.

Uloga IFEH-a je u širenju novih spoznaja o okolišu i zdravlju te promicanje suradnje između zemalja u kojima su pitanja zaštite okoliša prekogranična. IFEH također promiče razmjenu eksperata koji rade u ovom sektoru i razmjenu znanstvenih i tehničkih dostignuća svojih članova.

IFEH pridonosi razmjeni informacija i iskustava o okolišu i zdravlju, održava kongrese i sastanke kako bi raspravljali o temama relevantnim za okoliš i zdravlje s znanstvenog i organizacijskog aspekta, zastupa interese okoliša i zdravlja u državnim agencijama, vladama i međunarodnim organizacijama te promiče terenska istraživanja u kontroli okoliša i zdravlja.

Predstavnici Europske federacije za okoliš i zdravlje (EFEH) kao europske podružnice IFEH-a, održali su regionalni radni sastanak u Sarajevu u prostorima Zavoda za javno zdravstvo FBiH 9. i 10.11.2018. Domaćin sastanka bilo je Udruženje za sanitarno inženjerstvo Bosne i Hercegovine.

Uprava EFEH-a radno je posjetila Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu 9.11.2018. godine.