U subotu 12. novembra održana je prva Konferencija radioloških tehnologija s međunarodnim učešćem-CORT u organizaciji Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta zdravstvenih studija.

Konferencija CORT organizovana je povodom obilježavanja Međunarodnog dana radiologije u cilju promovisanja univerzalnih vrijednosti zajedničkog djelovanja i multidisciplinarnog pristupa u oblasti radioloških tehnologija i srodnih profesija, kao i okupljanja zdravstvenih profesionalaca  i studenata radi prezentacije i razmjene vlastitih znanja, iskustava i istraživanja, usvajanja novih znanja i vještina te praćenja aktuelnih dostignuća u razvoju tehnologije.
Konferencija je okupila oko 350 stručnjaka iz područja  biomedicinske nauke i zdravstva, a koji dolaze iz visokoobrazovnih i zdravstvenih ustanova BiH, ali i iz zemalja regiona.  Konferenciju su podržali i svojim prisutstvom uveličali prof. dr. Aleksandra Nikolić, ministrica Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i prof. dr. Rifat Škrijelj, Rektor Univerziteta u Sarajevu. Značaj ove naučne manifestacije prepoznalo je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo koje je bilo generalni sponzor Konferencije.
Zahvaljujemo se svim gostima, cijenjenim kolegicama i kolegama, dragim studentima što su podržali prvu Konferencija radioloških tehnologija s međunarodnim učešćem-CORT i iskreno se nadamo da će Konferencija-CORT u budućnosti predstavljati mjesto susreta, razmjene ideja, znanja i dostignuća u oblasti radioloških tehnologija među zdravstvenim profesionalcima.