Uvodnom konferencijom održanom 14. marta 2022. godine u Mariboru svečano je otvoren projekt „Design and Implementation of Master Degree in Palliative Care“, nositelja Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije putem poziva ERASMUS-EDU-2021-EMJM-DESIGN, na koji je prijavljeno 148 projekata iz područja visokog obrazovanja institucija država članica Europske unije, a projekt Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek ostvario je  visoko 11. mjesto od ukupno 48 projekata kojima je odobreno financiranje. Ukupni proračun projekta iznosi 55.000 EUR.

Univerzitet u Sarajevu je jedan od partnera projekta. Predstavnici Univerzitet u Sarajevu-Fakulteta zdravstvenih studija, prof.dr. Arzija Pašalić, prof.dr. Jasmina Mahmutović i prof.dr. Vedran Đido su učestvovali u “kick off” sastanku na Fakultetu za zdravstvene vede Univerziteta u Mariboru.

S obzirom na rastuću potrebu za uslugama palijativne skrbi, postoji također rastuća potreba za visokoobrazovanim stručnjacima koji će pružati te usluge. Cilj projekta je razviti diplomski program usavršavanja usmjeren na stvaranje standardiziranih znanja i vještina pružatelja palijativne skrbi te njihovih kompetencija temeljenih na savremenim znanstvenim spoznajama, u skladu s etičkim  i integrativnim načelima. Provođenje programa doprinijet će povećanju broja stručnjaka kompetentnih skrbiti za palijativne bolesnike te podići svijest o važnosti palijativne skrbi među studentima i općom javnosti radi poboljšanja kvalitete skrbi.