Dana 11.12.2021. godine u organizaciji Univerziteta u Sarajevu-Fakulteta zdravstvenih studija, studijskog programa Zdravstvena njega održana je kontinuirana edukacija „Zdravstvena zaštita u katastrofama. Usvajanje praktičnih vještina i tehnika u urgentnim stanjima”. Cilj kontinuirane edukacije je usvajanje znanja, praktičnih vještina i tehnika u stanjima neposredne životne ugroženosti povrijeđenih osoba kroz praktičan multidisciplinarni pristup radi značajne uloge u daljnjem tretmanu životno ugroženih.
Kontinuiranu edukaciju s uvodnim predavanjima na temu  “Uvodna razmatranja o zdravstvenoj zaštiti u katastrofama. Usvajanje praktičnih vještina i tehnika u urgentnim stanjima” otvorila je prof. dr. Suada Branković, Rukovodilac studijskog programa Zdravstvena njega koja je inicirala organizaciju ovako značajne edukacije za zdravstvene profesionalce. Predavanje na temu “Kardiopulmonalna reanimacija/reanimacija cirkulacije” održao je prof.dr. Hadžan Konjo, a magistrica Amela Salihović govorila je o ulozi zdravstvenih profesionalaca u izmjenjenim uslovima/katastrofama.
Nakon uvodnih predavanja polaznici su u drugoj sesiji imali priliku pristupiti praktičnom radu. Praktični rad na modelima vodili su licencirani edukatori iz oblasti urgentne medicine, a koji su detaljno objasnili postupke neophodne za temeljno održavanje života u skladu sa trenutno važećim smjernicama.
Za svih  dvanaest polaznika, organizator edukacije je obezbijedio certifikate koji će biti bodovani od strane Komore medicinskih sestara-tehničara Kantona Sarajevo.
Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su prepoznali značaj kontinuiranog usavršavanja u zdravstvenoj profesiji.