• SVEČANA AKADEMIJA

  SVEČANA AKADEMIJA

 • Studij: Fizikalna terapija

  Studij: Fizikalna terapija

 • Studij: Laboratorijske tehnologije

  Studij: Laboratorijske tehnologije

 • Studij: Zdravlje i ekologija

  Studij: Zdravlje i ekologija

 • Studij: Zdravstvena njega i terapija

  Studij: Zdravstvena njega i terapija

 • Studij: Radiološke tehnologije

  Studij: Radiološke tehnologije

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Obavijest - II septembarski rok

Obavještavaju se studenti Fakulteta zdravstvenih sudija Univerziteta u Sarajevu- redovni i vanredni studij da će se drugi septembarski rok održati od 18-29.09. 2017. Godine prema terminima koji će biti objavljeni na web stranici i Oglasnoj ploči fakulteta.

Studenti za II ispitni rok mogu prijaviti samo jedan predmet, putem prijave koju će preuzeti na Studentskoj službi.

Termini prijave ispita su u subotu, 16.09 i nedjelju 17.09. 2017. Godine od 12.00-14.00 h.

Odbrana Završnog rada II ciklusa studija - Mufida Zukić

UNIVERZITET U SARAJEVU
FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
U SARAJEVU

OBAVJEŠTAVA

Mufida Zukić, BA Zdravstvene njege i terapije, branit će Završni rad II ciklusa studija pod naslovom:

„Kvalitet života oboljelih od Psorijaze“

dana 15. 09. 2017. godine, u 12.00 sati u prostorijama Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, Bolnička 25.

Obaviještenje o Komemorativnoj sjednici povodom smrti prof. dr Fatime Čustović-Begović

fatima custovic begovicU četvrtak, 07. septembra 2017. godine, u Učionici 1. Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, sa početkom u 10,00 sati održat će se Komemorativna sjednica povodom smrti cijenjene prof. dr Fatime Čustović-Begović, dugogodišnje profesorice i dekanese Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.

Prof. dr Fatima Čustović-Begović je preminula dana 31.08.2017. godine.
Dženaza je održana dana 04.09.2017. godine u 14:30 sati na gradskom mezarju Bare.
Prof. dr Fatima Čustović-Begović je rođena u Sarajevu dana 28.11.1931. godine.
1957. godine je diplomirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Iste godine je izabrana za asistenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 1965. godine doktorirala je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Učestvuje u radu i razvoju Fakulteta zdravstvenih studija od njegovog osnivanja, a funkciju dekana obavlja u periodu od 1988. do 2006.godine.

Prof. dr Fatima Čustović-Begović je dala veliki doprinos razvoju i promociji Fakulteta zdravstvenih studija, kao i zdravstvenih nauka općenito.

Njenoj porodici i rodbini izražavamo iskreno i duboko saučešće.

Ljetna škola s Američkim Univerzitetom Northwestern

U toku je realizacija Druge ljetne škole pod nazivom: „Comparative Pubilc Health: Serbia and Bosnia and Herzegovina- International Development Programme (IPD)“. Prvi dio nastave studenti su slušali na Univerzitetu u Beogradu, dok se druga polovina Ljetne škole provodi na Univerzitetu u Sarajevu u periodu od 17.07. do 11.08. 2017. godine .

Fakultet zdravstvenih studija je aktivni učesnik u organizaciji i realizaciji Ljetne škole, zajedno sa Medicinskim fakultetom i Filozofskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Škola je podjeljena na oblast Slavenske civilizacije: historija, kultura i politika Bosne i Hercegovine, te javno zdravstvo i mentalno zdravlje. Nastavni kadar je odabran saradnjom učesnika Projekta Univerziteta u Sarajevu i Program koordinatora Northwester Univerziteta. Ispred Fakulteta zdravstvenih studija za oblasti javnog zdravstva predavači su: Prof. dr. Aida Pilav, Prof.dr. Aida Ramić i Doc. dr. Jasmina Mahmutović, dok je za oblast mentalnog zdravlja predavač Doc.dr.Nermana Mehić Basara, direktorica JU Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo.

Ljetna škola je namjenjena isključivo studentima (12) Northwestern Univerziteta, Evanston, savezna država Illinois, SAD, koji su pod nadzorom Prof.dr Petera Locka, koordinatora za Global Health Studies. Cilj Ljetne škole je upoznavanje sa osnovama sistema zdravstva i zdravstvene politike u bivšoj Jugoslaviji, te upoznavanje sa izazovima javnog zdravstva u post-socijalitičkom i post-konfliktom društvu.

Zvanični jezik Ljetne škole je engleski jezik.

Strana 1 od 12

  erasmus  

ISO 9001