Riječ dekanese

Drage studentice i studenti Fakulteta zdravstvenih studija,dijana

Zadovoljstvo mi je da ste odabrali jedan od studija, na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, koji je od svog postojanja pa sve do danas prošao kroz niz razvojnih faza u kojima su vršene razne organizacione promjene, donešenje planova i programa, te vršene njihove dopune i inovacije.

Specifičnost Fakulteta zdravstvenih studija je u tome što se brine za one dijelove zdravstvene zaštite neophodne da zadovolji sve širu i sveobuhvatniju multidisciplinarnu, neinvazivnu i invazivnu dijagnostiku i terapiju na najvišem nivou, sa najsavremenijom opremom i metodama koje se koriste u svijetu.

Zalaganjem i radom svih uposlenika, Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu je dobio Certifikat sistema osiguranja i upravljanja kvalitetom po normi ISO 9001:2008 od strane ugledne certifikacijske kuće Bureau Veritas.

U narednom periodu namjerava se realizovati postavljeni strateški cilj dobijanja akreditacije, čime bi se omogućila internacionalna prepoznatljivost Fakulteta.

Važno je pomenuti, da je u aprilu 2011.godine izašao prvi broj naučno/stručnog časopisa Journal of Health Sciences, čiji je izdavač Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu.

U ime svih nastavnika i saradnika Fakulteta zdravstvenih studija želim Vam puno uspjeha u studiranju, uspješnu saradnju s nastavnicima i kolegama, te da se sa završetkom odabranog studija pridružite porodici od 3.752 zdravstvenih profesionalaca, koji su u proteklih četrdesetak godina diplomirali i magistrirali na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu. {addthis off}

Dekanesa

Prof. Dr. Dijana Avdić

UNIVERZITET U SARAJEVU
FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA

Adresa: Bolnička 25, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 33 569 800
Fax: +387 33 569 825

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
            Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Web: www.fzs.unsa.ba

Transakcijski račun:
Raiffeisen Bank d.d. Sarajevo
1610000000940038

  erasmus  

ISO 9001